Maastrichs Zuurvlees


Maastrichse Zuurvlees... Al eeuwen de traditie op een Tuutsje Friet

Mestreechs Zuurvlees (Limburgs: Zoervleisj) (Maastricht Zoersajs) is een echt Limburgs streekgerecht, dat wordt bereid met paardenvlees, *rundvlees (*Tuutsje vaan Teunsje gebruik uitsluitend Rundervlees) of varkensvlees.

Zuurvlees lijkt op stoofvlees en hachee. De naam komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Maar de smaak is, in tegenstelling tot hachee, zoet. Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van peperkoek en stroop. Zuurvlees wordt in zowel Nederlands als Belgisch Limburg en in het Duitse Rijnland gegeten, veelal bij een Tuut friet of aardappelpuree. (Kijk zeker ook eens naar ons recept Zuurvlees)

 

Bij de Tuutsje vaan Teunsje in Maastricht kan men zeker deze lekkernij uit eigen ambachtelijke keuken krijgen op een frietje!

 

TIP

Onze aanrader is dan ook zeker een Tuutsje friet Sajs zeker eens te proberen als u toch in WYCK-Maastricht bent.