konijnen Saus


Is het Konijnesaus of Kniensajs?

Heuvellandse Kniensajs (Konijnenragout in het zuur) is een echt Limburgs streekgerecht, dat wordt bereid met Stukjes gefileerde Konijnenbout. Kniensajs lijkt op de Maastrichtse Zuurvlees maar dan bereid met stukjes Chocolade, gedroogde zwarte pruimen en gecarameliseerde uien stukjes. De naam komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Maar de smaak is, in tegenstelling tot Zuurvlees iets zoeter. Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van chocolade en stroop. Kniensajs wordt vaak in het mooie Zuid Limburg gegeten tijdens de Kerstdagen of andere belangrijke feestdagen! Maar menige echte Frietliefhebber heeft hem al ontdekt op een frietje met Belgische mayonaise.

 

Bij de Tuutsje vaan Teunsje in Maastricht kan men zeker deze lekkernij uit eigen ambachtelijke keuken krijgen op een frietje!

 

Onze aanrader is dan ook Tuut friet Kniensajs zeker eens te proberen als u toch in Maastricht bent.