Hongaarse Goulash


Hongaarse  Goulash een echte aanrader als je van pittig houdt...

Goulash of goelasj (Hongaars: Gulyás, Kroatisch: Gulaš, Roemeens: Gulaş, Pools: Gulasz, Tsjechisch: Guláš, Duits: Gulasch) is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot (in het Hongaars Pörkölt genaamd - dit is wat meestal goulash genoemd wordt). Er zijn veel varianten van goulash, bijvoorbeeld met *rundvlees, (*Tuutsje gebruik uitsluitend rundervlees) schapenvlees, varkensvlees en vis. Deze laatste is een zeer pikante variant. Niet alleen in Hongarije maar ook in andere Centraal- en Zuidoost-Europese landen, zoals in Duitsland, Roemenië en het voormalige Joegoslavië is goulash populair.

 

Zo ook in het Bourgondische WYCK Maastricht, en natuurlijk kan Tuutsje vaan Teunsje niet achterblijven om deze overheerlijke traditie ook op een ambachtelijk vers Tuutsje friet te serveren!

 

TIP
Tuutsje friet met Hongaarse Goulash en Belgische Mayonaise,... Soooo lekker!