uien FRIKANDELLETJE


Recept Uien Frikandelletje

De Frikandel, één van de meeste klassiekers uit de Hollandse snack keuken die vaak ook geserveerd wordt frietsaus, currysaus en verse uitjes (De Frikandel Speciaal). 

Wij hebben speciaal voor u ons eigen Uien Frikandelletje recept beschreven, zeker eens testen als u een echte Frikandellen koning bent!

 

Ingrediënten 

- 500 gram rundergehakt

- 250 gram kippengehakt

- 2 eieren

- 2 eetl. zout

- 5 eetl. paneermeel

- 2 á 3 uien (Naar eigen smaak)

Kruidenmengsel

- 3 theel. zwarte peper, gemalen

- 2 theel. komijnpoeder

- 1 theel. korianderpoeder

- ½ theel. kruidnagelpoeder

- 2 theel. mosterdpoeder

- ¼ theel. nootmuskaat

- ½ theel. cayennepeper (voor de pittige variant 1 theel. Cayennepeper gebruiken)


Werkwijze

  • Maak het kruidenmengsel door alle kruiden en specerijen goed te mengen.
  • Snijd de uien in fijne stukken
  • Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine en draai de massa fijn tot een farce.
  • Verdeel de farce in balletjes en rol deze uit tot de vorm van een frikandel.
  • Rol de frikadellen op in folie zodat ze goed dicht zitten.
  • Kook de rolletjes 8 minuten in kokend water.
  • Nu kan je de frikadellen invriezen of direct frituren op 170 graden

    Eet smakelijk!