Chocolade mousse john Thoma


Chocolade Mousse recept

Wie kent hem niet? De Accordeonist, de Radiomaker bij Falcon Radio en oud muziekleraar John Thoma en een rasechte Maastrichtenaar die ook nog eens in 2016 werd uitgeroepen tot winnaar van De Sjeng.

 

Met veel trots en humeur kookte wij in December 2012 samen met John Thoma volgens oud recept van Oma Paulissen de lekkerste Chocolade Mousse van Maastricht.

 

Ingrediënten

- 2 eidooiers

- 30 gr suiker

- 1 tl bloem

- 100 gr pure chocola

- 120 ml melk

 

- 200 ml slagroom

 

Bereidingswijze

Verwarm de melk in een steelpan op het vuur.

 

Klop in de tussentijd in een kom de eidooiers, de suiker en de bloem luchtig. Het mengsel is goed als het lichtgeel van kleur wordt.

Giet de hete melk bij de eidooiers en klop het mengsel met een garde.

 

Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een zacht vuurtje indikken tot vla dikte. Het is belangrijk dat je continu blijft roeren anders gaat het ei stollen.

Hak de chocolade in stukken. Als het mengsel dikker is geworden, roer je de chocola er door heen. Het wordt nu een stevige massa.

 

Laat het mengsel vervolgens afkoelen.

Klop de slagroom half stijf en spatel dit beetje bij beetje door de chocolademassa.

 

Giet de mousse in vormpjes en laat ze minimaal 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.