Tartaar saus


Lekker op een Tuutsje Friet met extra Zeezout

Tartaar saus Super is een lichte romige saus op basis van verse uien, groenten en diverse kruiden. Heerlijk bij een stevig Bak of Tuut friet. Vraag zeker een tikkeltje extra zeezout op je frietje dat maakt de smaakbeleving helemaal af. 

 

Onze Tartaar saus maken we op basis van echte uien. Deze groente maakt deel uit van de knoflookfamilie en heeft een scherpe smaak en geur.

 

De geur diende oorspronkelijk om te verhinderen dat dieren de plant zouden opeten en ziek zouden worden. Het is ook deze geur die ervoor zorgt dat je ogen tranen bij het snijden van een ui. Een duikbril opzetten heeft dus weinig zin. Word je overvallen door de geur, wrijf dan zeker niet in je ogen. De kans is groot dat je sap van de ui aan je handen hebt, en het irriterende gevoel versterkt.

 

TIP

Het zou helpen om de uien in de koelkast te bewaren. Bij het versnijden van koelkastkoude uien zou er minder zwavel vrijkomen, en zouden je ogen dus minder gaan tranen.

 

Tartaar saus is een echte aanrader voor de Winter... maar geeft ook een unieke lekkere smaakbeleving in de Zomermaanden lekker fris genieten!